انار

انار

انار

انار

انا ر میوه فصل پاییز و زمستان است ودر ایران جزء میوه های صادراتی به حساب می آید و از این لحاظ دارای درجه بندی می باشد که درجه یک انا ر به طور معمول برای صادرات استفاده می شود. انا ر مانند دیگر میوه ها دارای فواید زیادی است و از نظر عامیانه دارای دو نوع شیرین و ترش است که هر کدام از انواع علاوه بر خواص عمومی که دارند دارای فواید خاص خود هستند.

انا ر را می توان در دسته میوه  درختچه ای قرار داد که دانه‌هایی قرمز، سفید و یا به رنگ هایی بین این دو دارد. رنگ پوست آن نیز اغلب قرمز و سیاه و یا تقریباً زرد است.

خواص انار :

این میوه که به عنوان میوه بهشتی شناخته می شود شامل خواصی است که در بین عموم مردم این خواص شناخته شده است و در کل خوردن انا ر غیر از ارزش غذایی که دارد، در جنبه های درمانی نیز نقش بسزایی دارد.از انارو آب انا ر برای درمان بسیاری از بیماریهای رایج استقاده می گردد که می توان از آن جمله به موارد زیر اشاره کرد:

* انا ر شیرینو آب آن  در درمان بیماریهای کلیوی و مجاری اداری نقش مفیدی دارد و به طور کلی  این میوه  ادرار آور است  .

اناراگر با دانه استفاده شود ملین مزاج  بوده ویبوست را برطرف می کند.

* مصرف انار شیرین برای معالجه ضعف و لاغری شدید بسیار مفید است .

* برای سالمندان بهترین دارو برای تقویت کلیه است .

*  آب انا ر خنک کننده است و می تواند به عنوان یک ماسک برای صورت استفاده شود و رنگ صورت را شاداب می کند .

* آب انا ر برای باز کردن صدا و گرفتگی آن استفاده می شودو تسمین .

خواص دارویی انار:

علاوه بر خواصی که در بالا گقتیم می توان به خواص دارویی زیر اشاره کرد:

  1. انا ر شیرین برای کسانی که یرقان دارند مفید است،
  2. انا ر شیرین خارشهای بدن را تسکین می دهد.
  3. انا ر شیرین مقوی معده و کبد است
  4. کسانی که بیماری قند دارند از انا ر استفاده کنند.
  5. جهت درمان زخمهای دهان روزی چندبار آب انار ترش را در دهان نگه داشته و مزمزه نمایید.
  6. جهت درمان زخم داخل بینی یا گوشت اضافی روی زخمها آب انار ترش مفید است.
  7. رب انا ر مقوی بدن وچاق کننده است.
  8. اگر انا ر با دانه خورده شود از صدا کردن شکم جلوگیری می کند.
  9. کسانی که میل به خوردن خاک و چیزی دیگر دارند با خوردن رب اناراز بین می رود.
  10. انا ر جهت صفرا و تب صفراوی مفید است.
  11. اگر انا ر را با عسل مخلوط کرده و هر روز چند قطره در بینی بچکانید از رشد پولیپ در بینی جلوگیری می کنید .
  12. بهترین موقع خوردن انار صبح ناشتا با کمی گل پر است.

    خواص قسمتهای دیگر انار

انار به تنهایی خود دارای فواید و خواص نیست بلکه دیگر قسمتهای آن نیز دارای فوایدی است که در زیر به ان اشاره می کنیم :

  1. پوست و ریشه انار ضد کرم است .
  2. برای کسانی که خروج مقعد و یا بواسیردارند پوست انارخشک یا تازه توصیه می شود.
  3. کسانی که کرم دارند پوست انا ر بسیار مفید است البته بهتر است یبوست نداشته باشند.
  4. کسانی که کم خون هستند یا احساس خستگی زیاد می کنند از دم کرده یا جوشانده برگ انا ر به عنوان چای استفاده کنند.
  5. دم کرده برگ انار میگرن را برطرف می نماید.
  6. برای درمان کرم کدو پوست خشک کرده ریشه با ساقه انار نیز مفید است.
  7. کسانی که مزاج گرم دارند انا ر ترش برای آنها مفید است.
  8. از ترکیب گلهای له شده انار با روغن کتجد برای سوختگی استفاده می شود.
  9. اگر انار را با پوست و دانه به طور سالم بپزند و سپس کوبیده آن را در محل خارش بگذارند خارش را برطرف می کند.
  10. جوشانده گل انار درمان کننده پیوره و خونریزی لثه می باشد.
  11. برای رفع درد سینه یا سرفه خشک سر انا ر استفاده می شود.
  12. پودرپوست انا ر برای التیام زخمهای کهنه مفید است.
  13. عصاره گل انا ر و گلاب برای ورم چشم مفید است. بصورت ضماد با احتیاط مصرف شود.
  14. جوشانده پوست و گل انار به علت داشتن تانن قابض است و لذا در مورد اسهال خونی و خونریزی‌های شدید استعمال می‌شود.

محصولات:

محصولاتی که از انا ر بدست می آید :

از محصولاتی  که از ان ار ترش میتوان نهیه کرد، می توان رب و به رب و مربای انار و لواشک می توان نام بردکه دربین آنها رب انا ر جز پر طرفدارنرین محصولات است و مصارف خانگی دارد.

اما از موارد مصارف انا رمی توان آب انار را نام برد که به عنوان یک نوشیدنی ملس در بستنی فروشی ها یا ابمیوه فروشی ها عرضه می شود.

 

 

اخبار مرتبط

  •   نوشته شده توسط :  
  •   دسنه مطلب :   محصولات
  •   تاریخ انتشار :  2018/02/16