انگور جابوز

انگور جابوز

کشت و تجارت انگور

انگور میوه ایست که محبوبیت جهانی دارد. شاید برایتان جالب باشد این میوه را که همچون جواهری درخشان در میان میوه͏هاست و فواید و سود بسیار دارد، بیشتر بشناسید، و با انواع آن و تجارتش آشنا شوید. در مطلب زیر به این موضوع خواهیم پرداخت و در همین راستا به معرفی انواع پر طرفداری از این محصول همچون انگور مزده، انگور کاشمر و جابوز خواهیم پرداخت.

 

انگور جابوز

انگور جابوز

این محصول یکی از پرطرفدارترین و مهمترین میوه͏های تجاری دنیا و البته ایران است. این میوه͏ی لذیذ و دوست داشتنی، در دامان گیاهی پرورش میابد که به “مو” یا “تاک” معروف است. این گیاه به صورت بوته͏ایست و گل͏های آن کامل میباشند. تاک، برای پرورش و پختن میوه͏ی خود، نیاز به مدت زمان طولانی و فصلی گرم نیاز دارد. ریشه͏ی تاک ژرف و افشان است، از این جهت در برابر کم آبی بسیار پایدار میباشد. تاک از نظر جنس حدود شصت گونه͏ی متفاوت را شامل میشود. بیش از بیست هزار نوع تاک در تمام مناطق معتدل جهان میروید. یاقوتی، عسگری، لعل، رازقی و… نیز مشمول این بیست هزار گونه میشود، که درصد قابل توجهی از آنها در ایران و در شهرستان خلیل͏آباد و کاشمر کشت میشود.

انگور کاشمر یک برند جهانی:

در منطقه͏ی کاشمر و خلیل͏ آباد که از شهرستان͏های استان خراسان رضوی هستند، نزدیک به ده هزار هکتار باغ انگور(همان تاکستان) وجود دارد. که بیش از چهل و هشت نوع در این تاکستان͏ها کشت میشود. همین امر سبب شده که این مناطق از قطب͏های تولید انگور و کشمش، در کشور و حتی دنیا به حساب آیند. انگور سبز کاشمر و همینطور سایر محصولاتی که در این منطقه کشت میشوند، به دلایل بسیاری از جمله لطافت، زودرسی و عاری بودن از هرگونه آلودگی͏های خاکی( که در اثر پرورش تاک͏ها به صورت ایستاده حاصل میشود) موفق شده تا توجه طرفداران زیادی را در دنیای کشاورزی به خود جلب نمایند. انگور سبز کاشمر به دلیل عدم استفاده از سموم شیمیایی، در مراحل کاشت و نگهداری، فاقد هرگونه بقایای سموم است.

کشمش͏های سبز قلمی کاشمر نیز، همانند میوه͏ی تازه͏ی آن، خواهان زیادی دارد. برای تهیه͏ی کشمش قلمی سبز، انگور سبز کاشمر را، حدودا از دهه͏ی دوم مرداد ماه برداشت کرده، سپس به مدت پنج تا هفت ثانیه در محول شیمیایی مخصوصی( حاوی پتاسیم کربنات و روغن سبزه) شست و شو میدهند و بر چهارچوب͏های دارای سیم͏های فلزی گالوانیزه آویزان میکنند. همه͏ی عملیات تبدیل انگور سبز کاشمر به کشمش، مانند سایر انگورها، باید در سایه انجام شود، تا کشمش رنگ طبیعی خود را حفظ کند. انگور سبز کاشمر یکی از انواع انگورهای کشمشی است، که از گونه͏های صادراتی انگور است. این محصول علاوه بر موقعیت خوب تجاری و صادراتی، فواید و خواص زیادی نیز دارد. و آگاهی مردم از خواص این میوه، باعث شده که این میوه جزء میوه͏های صادراتی و پرطرفدار قرار بگیرد.

این میوه از یبوست جلوگیری میکند و ملین است، همچنین در اصلاح و تصفیه͏ی خون تاثیر بسزایی دارد. از دیگر خواص این میوه این است که باعث تناسب اندام میشود. رفع کم خونی، خرد کنندگی سنگ͏های کلیوی، کاهش چربی خون و از بین برن غم و اندوه از دیگر خواص این محصول کاشمر است.

خلیل͏ آباد مهد پرورش انگور جابوز:

جابوز یکی از روستاهای مهم در شهرستان خلیل͏ آباد، خصوصا در زمینه͏ی کاشت و پرورش این میوه به شمار می͏آید. این منطقه مورد توجه بسیاری از مردم است. و البته بخش قابل توجهی از کشت انگور شهرستان خلیل͏ آباد در جابوز صورت میگیرد. این محصول، مورد توجه بسیاری از خریداران خارجی است به همین جهت بیش از هشتاد درصد این محصول به صورت تازه به کشورهایی همچون ازبکستان، تاجیکستان و پاکستان صادر میشود. در این میان بیشترین انگور جابوز و خلیل͏ آباد را کشور روسیه خریداری میکند. تولید این میوه نقش به سزایی در اشتغالزایی دارد . به طوریکه حمل و بارگیری این میوه در فصل برداشت این محصول، زمینه͏ی اشتغال بیش از صد نفر از زنان و جوانان این منطقه را به صورت فصلی مهیا میکند. از آنجا که انگور جابوز از انواع پر طرفدار این میوه است، به خصوص در بازارهای بین المللی، لازم است دارای کیفیت بالایی باشد تا بازار خود را از دست ندهد. چنانچه کیفیت این محصول کاهش پیدا کند این بازار خوب از دست میرود. انگور جابوز همانند سایر انواع آن، از میوه͏هاییست که در گرمای بالای 25 درجه( یعنی دمای اتاق) فاسد میشود. این یکی از عواملیست که نگهداری انگور را برای کشاورزان سخت تر میکند. برداشت انگور جابوز از فصل تابستان آغاز میشود و درصدی از آن به کشمش تبدیل میشود.

انگور سبزترین روستای خلیل آباد:

مزده روستاییست با جمعیتی بالغ بر 2800 نفر که در دو کیلومتری شهرستان خلیل آباد قرار دارد. روستای مزده، هفتصد و پنجاه هکتار تاکستان دارد که مهد تولید انگور مزده میباشد. به علت کشمش͏های خوش طعم و دلپذیری که از این میوه به دست می آیند، این روستا، شهرت فراوانی دارد. از این جهت درصد زیادی از انگورهای مزده و کشمش هایش به خارج از کشور صادر میشود. انگور مزده غالبا از نوع بی دانه است که تنها حدود بیست و پنج درصد آنرا به صورت تازه میفروشند، و هفتاد و پنج درصد باقی، به کشمش تبدیل میشود. انگورهای عسگری مزده نیز بسیار لذیذ و خوشمزه هستند. برای تهیه͏ی کشمش و تبدیل انگور مزده به انواع کشمش͏های سبز قلمی، زرد و… همانند آنچه درباره͏ی انگور کاشمر بیان شد، عمل میشود. با توجه به محلول͏های شیمیایی که این میوه به آن͏ها آغشته میشود، لازم است با دقت بسیاری این فرآیند طی شود و علاوه برآن انواع کشمش مزده( و هر کشمش دیگری) خصوصا کشمش͏های پلویی باید قبل از مصرف خوب شسته شوند.

علاوه بر میزان بالای صادرات انگور مزده، کاشمر و جابوز و کشمش͏های آنها، برگ تاک آن͏ها نیز صادر میشود.

 

برای مشاوره و اطلاعات بیشتر با شرکت ما در تماس باشید

 

09390827049

09059765317

مهندس دانش دوست

اخبار مرتبط

  •   نوشته شده توسط :  
  •   دسنه مطلب :   اخبار
  •   تاریخ انتشار :  2019/01/01