انگور مرغوب
انگور مرغوب
در مناطق معتدل آب و هوایی درختی به نام انگور یا مو به عمل می آید که این درخت رونده و پیچی است و به دور درختان یا هر داربستی که سر راهشان باشد پیچ می خورند. میوه این درخت که پوستی نرم و شفاف دارد به نام انگور در بین مردم شناخته می شود. انگور میوه ای شیرینی و دارای شیره فراوانی است که می توان از تک تک قسمتهای آن محصولاتی را تولید کرد.
به عنوان مثال برگ درخت تاک یا مو برای پخت غذایی لذیذ استفاده می شود که به نام دلمه در خراسان شناخته می شود. از قسمت هسته ی این میوه برای تولید روغن استفاده می گردد.
محل پرورش درخت انگور به نام تاکستان شناخته می شود که تعداد زیادی درخت انگور را برای تولید انگور مرغوب در آن رشد می دهند. کشور ایران به عنوان صادر کننده این محصول در رتبه دهم قرار دارد وبه طور معمول، انگوری برای صادرات انتخاب می شود که انگور مرغوب و درجه یک باشد و به طور کلی می توان از بین انواع انگوری که در ایران کاشت می شود، انگور کاشمر به عنوان انگور مرغوب و صادراتی شناخته شده است و از معروفیت زیادی برخوردار است.
انواع انگور:
انواع انگور را می توان در کل به دو دسته دانه و بی دانه تقسیم کرد که هر کدام از آنها برای تولید محصول خاصی مفید است به عنوان مثال انگور بی دانه برای تولید کشمش بسیار استفاده می شود زیرا انگور بی دانه از کیفیت کشمش می کاهد.
رنگ این محصول بسته به نوع دانه دار و بی دانه آن می تواند سرخ و سیاه و زرد و اکثراً در رنگ سبز موجود می باشد.
از دیگر محصولاتی که از انگور به دست می اید می توان به شیره و غو ره و …. که دارای خواص دارویی و غیر دارویی فراوانی است اشاره کرد.
کاشت درخت مو یا انگور:
این میوه در تمام مناطق معتدل و مناطقی که حداکثر دما در آن بالای 40 درجه سانتیگراد باشد رشد می کند.
کاشت درخت انگور به دو روش صورت می گیرد :
اولین روش به این صورت است که ابتدا قلمه ای را تهیه می کنند و آن را به مدت دو سال در خزانه نگهداری می کنند و بعد از اینکه قلمه ریشه زد آن را در محل اصلی آن کشت می کنند.
دومین راه برای کاشت این محصول به این صورت است که قلمه ای که تهیه می شود بلافاصله در خاک قرار می گیرد و معمولا در فصل پاییز و بهار قلمه را تهیه می کنند و در همان فصل کار کاشت آن را انجام می دهند.
نکاتی که باید در پرورش این درخت دقت کرد این است که قبل از اینکه این درخت برای رشد خود نیاز به آب داشته باشد نیاز به تکیه گاه دارد تا بتواند به خوبی رشد کند. و همچنین برای اینکه درخت انگور، میوه بیشتری و انگور مرغوب را تولید کند باید هر ساله آن را هرس کرد.
انواع انگور :
انواع انگور که در ایران کاشت می شود به مقداری بیش از پنجاه نوع می رشد که می توان از بین این انواع می توان به انگور یا قوتی که به رنگ قرمز است و انگور عسگری، انگور بی دانه ، انگور سیاه اشاره کرد که در ایران پر مصرف ترین نوع انگور می باشند.
خواص درمانی انگور:
این میوه نیز برای درمان یک سری از بیماریها مفید می باشد که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
انگور برای درمان یبوست بسیار مفید می باشد. و به عنوان ملین مزاج مورد استفاده قرار می گیرد. و همچنین برای درمان نقرس ، درمان ورم معده و روده و درمان سل ریوی و سیاه سرفه و درمان اسهال خونی میتواند مفید واقع گردد.
انگور نیز سرشار ویتامین ها است از قبیل ویتامین B و C و A و D است.
و اما علاوه بر خواصی که خود انگور دارد می توان به خواص آب انگور نیز اشاره کرد :
آب انگور دارای فلاوونوئید می باشد که این ماده سطح کلسترول خون را بالا می برد و از انسداد شریان ها جلوگیری می کند.
آب انگور دارای رزوراتول می باشد که از تشکیل تومور در بدن و از بروز سرطان نیز جلوگیری می کند.
آب انگور و مصرف آن باعث بالا رفتن سطح اکسید نیتریک در بدن می گردد که باعث کاهش لخته شدن خون در رگ خونی می گردد.
آنتیاکسیدانهایی که در آب انگور وجود دارند نیز باعث ترمیم سلولهای تخریب شده می شود و از تخریب سلول ها نیز جلوگیری می کند.
و اما در کنار این خواص مفید که برای انگور و آب انگور بر شمردیم می توانیم بگوییم مصرف زیاده از حد این میوه نیز مضر اتی را در بردارد که می توان به ایجاد سنگ کلیه و کاهش سطح آهن بدن و در نتیجه کم خونی در مصرف زیاده از حد از آب انگور اشاره کرد.