کشمش خلیل آباد

کشمش خلیل آباد

خلیل اباد

خلیل آباد یک شهرستان از توابع کاشمر است.مردم این منطقه مانند همهء کشاورزان شهرکاشمر باغات انگور دارند. البته با فراگیر شدن کشت زعفران و با توجه به کم بارانی و نیاز ابی کم زعفران،اکنون کشت زعفران بر باغات انگور پیشی گرفته است.با این حال هنوز عمده درامد و اشتهار  کشاورزی خلیل آباد از انگور و کشمش آن است. انواع انگور دانه دار و بی‌دانه در خلیل اباد کشت می‌شود. انگور دانه دار سیاه اغلب به مصرف سرکه و شیره انگور و تازه خوری می‌رسد . انگورهای بی‌دانه هم شیره انگور و کشمش می‌شوند و البته مقداری زیادی هم به ورت تازه به شهر و استانهای مجاور صادر می‌شود. کشمش خلیل آباد تحت عنوان کشمش کاشمر به فروش می‌رسد.(کشمش خلیل آباد)

کشمش: خشکبار میوه خوشمزه انگور که مانند خود انگور دارای خواص بسیاری است را کشمش می‌گویند. کشمش اگر از انگور دانه دار بدست آید معمولا مویز خوانده می‌شود. که ممکن است از انگور سیاه و درشت دانه دار فراوری شود، در این صورت رنگ مویز (در اصطلاح محلی میمیز)مشکی است چون ازاصول خشک کردم مویز این است که حتما در افتاب خشک شود. اگر از انگور سبز دانه دار مویز تهیه شود معمولا رنگش تیره تر از کشمش‌هایی است که بوسیلهء تیزاب یا دودگوگرد خشک شده است. زیرا در روش افتابی معمولا باید انگور در دار زمدت خشک شود ،به همین مناسبت معمولا تیره تر می‌شود.

بیشتر انگور خلیل اباد به کشمش سبز قلمی تبدیل می‌شود و برخی از اقلام آن نیز به کشمش زرد . همه انواع کشمش خلیل اباد کشمش مرغوبی هستند که تحت عنوان کشمش کاشمر به دنیا صادر می‌شوند.

کشمش ها بسته به نوع تهیه شان نام های متفاوتی دارند.(کشمش خلیل آباد)

کشمش افتابی

این نوع کشمش در افتاب و بدون دخالت هیچ ماده شیمیایی خشک می‌شود و همانطور که گفته شد، بودن زمان طولانی در آفتاب سوزان کویر موجب می‌شود کشمش تیره تر باشد،در انگورهای سیاه و قرمز قهوه ای تیره و کشمش های بی‌دانه هم سبز خیلی تیره.

کشمش سبز قلمی: این نوع کشمش که اکنون برند کشمش کاشمر و حومهء ان است ، از خشک شدن نوعی بسیار لطیف از انگور کاشمر به نام انگور پیکامی در سایه است. خانه‌های مشبک روستایی که اغلب سر باغ‌ها ساخته می‌شود؛ جریان هوا را در خانه به وجود می‌آورد که باغث خشک شدن انگورهای اویزان شده روی طناب می‌شود. با سراسری شدن برق کشی روستاها اکنون کشاورزان از پنکه برای سریعتر خشک شدن انگور استفاده می‌کنند.

 

کشمش خلیل اباد

کشمش خلیل اباد

 

کشمش دودی: گاهی به دلیل عجله یا بازار پسندی نوع کم رنگ تر کشمش در اتاق های مشبک گوگرد دود می‌کنند تا رنگ کشمش کمی تغییر کند.همچنین سرعت فساد دانه های انگور پایین بیاید.

کشمش تیزابی: خوشه های انگور را پس از فرو بردن در تیزاب خشک می‌کنند.

شرکت صادرات ترشیز:

شرکتی است که با تمام تلاش محصولات درجه یک کشمش را به بازارهای داخل و خارج کشور صادر می‌کند.کشمش صادراتی این کشور از بهترین نوع انگور بدست امده است.

اگر به دنبال کشمش خوب برای استفاده و یا صادرات کشمش هستید با ما تماس بگیرید.

مشاوران ما کنار شما هستند

۰۹۳۸۰۷۶۹۶۵۹

۰۹۳۹۰۸۲۷۰۴۹

اخبار مرتبط

  •   نوشته شده توسط :  
  •   دسنه مطلب :   اخبار
  •   تاریخ انتشار :  ۱۳۹۷/۰۸/۰۲