کشمش خلیل آباد
کشمش خلیل آباد
کشمش چیست؟
کشمش یکی از فرآورده هایی است که از انگور بدست می آید. به این صورت که انگور را به روش های مختلفی خشک می کنند و در نهایت محصولی به دست می آید که به آن کشمش می گویند. کشمش سرشار از انرژی می باشد و علاوه بر این منابع سرشار از آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامین ها را در خود جای داده است. کشمش کاشمر نیز به همین دلیل در معرض توجه قرار گرفته است.
البته کشمش خواص آنتی اکسیدانی دارد و از مبتلا شدن به سرطان جلوگیری می کند. همان طور که گفتیم کشمش در فرآیندی از خشک کردن انگور به دست می آید. این فرآیند به روش های متفاوتی انجام می گیرد و طی آن می توان مواد دیگری را افزود البته این مواد همگی باید مورد مطالعه قرار گرفته شده باشند. در نهایت نیز شما کشمش را تولید می کنید، حال بسته به روش و مواد افزودنی شم یک کشمش خاص را تولید می کنید، ممکن است این کشمش سبز، کشمش کاشمر، کشمش خلیل آباد و یا از انواع دیگر کشمش باشد.
کشمش در دسته خشکبار ها می باشد و مانند بقیه ی آن ها در کل سال در دسترس می باشد البته طبق اصول در شهریور ماه این محصول تولید می شود. فیبری که داخل این محصول وجود دارد اجازه رشد به سلول های سرطانی نمی دهد. این محصول برای بهبود بخشیدن به بر هم ریختگی معده و برطرف کردن یبوست فوق العاده می باشد. علاوه بر این به دلیل طبیعی بودن قند موجود در کشمش می تواند قند خون در بدن را کنترل کند.
این محصول سالیان زیادی می باشد که قدمت دارد و گفته می شود که ۲۰۰۰ سال قبل از تولد مسیح در کشورهایی مانند ایران و مصر تولید شده بود. روایت است که از کشمش به عنوان جایزه برای گلادیاتور ها در روم باستان استفاده می شده و در گذشته آن را بسیار مقدس می دانستند. اکنون نیز شما به هر کجا که بروید به احتمال زیاد کشمش را خواهید دید و در اکثر مواقع به عنوان قسمتی از آجیل استفاده می شود.
کشمش با توجه به خاصیت انرژی زایی که دارد سستی و تنبلی را از بین می برد و مصرف آن آب اضافی بدن را جمع می کند. پتاسیم موجود در داخل کشمش نیز در کنترل فشار خون بسیار تاثیر گذار می باشد. در ابتدا نیز ما گفتیم که این محصول سرشار از کلسیم می باشد و همین موضوع باعث شده است که برای سلامت استخوان ها و جلوگیری از پوکی استخوان مفید باشد. علاوه بر این موارد کشمش دارای سلنیوم است که این مورد در محافظت از پوست بسیار مفید می باشد.
کشمش کاشمر نیز از یکی از محصولات بی نظیر است و به عنوان کشمش صادراتی شناخته می شود. این محصول علاوه بر مزایای بالا دهن را خوشبو می کند و به عنوان یکی از مواردی است که متخصصان تغذیه مصرف از آن را به طور روزانه تجویز می کنند؛ زیرا مصرف کشمش به صورت روزانه برای تقویت حافظه مفید می باشد و از مبتلا شدن به آلزایمر جلوگیری می کند.
کشمش کاشمر
شهرستان کاشمر یکی از بزرگترین مراکز تولید کننده انگور می باشد، این شهرستان حدود ۴ هزار هکتار تاکستان تولید انگور دارد و در استان خراسان به مرکز تولید کشمش صادراتی مشهور می باشد. دلیل مطرح شدن کشمش کاشمر در دنیا کیفیت خوب آن، شیرینی خاص، زودرسی و تمیز بودن این محصول می باشد. علاوه بر این به خاطر سیستم درست کشاورزی این کشمش هیچ گونه آلودگی را در خود ندارد.
طبق آمار حدود سه چهارم از انگور کاشمر تبدیل به کشمش می شود و یک چهارم دیگر در تازه خوری و فرآورده های دیگر استفاده می شود. کشمش کاشمر در کل به دو دسته کشمش سبز و کشمش زرد تقسیم می شود؛ اما چیزی که مورد توجه کل دنیا می باشد کشمش سبز کاشمر است. شما با مصرف کردن این محصول معنی واقعی کشمش را درک خواهید کرد. این کشمش به دلیل کیفیت فوق العاده خود توانسته است که به عنوان کشمش صادراتی معروف شود.
انواع روش های تولید کشمش
همان طور که گفتم روش های مختلفی برای خشک کردن کشمش وجود دارد ساده ترین روش خشک کردن انگور در جلوی آفتاب است. در این روش از هیچ مواد شیمیایی یا افزودنی استفاده نمی شود. به احتمال زیاد همه این کشمش را دیده باشید، کشمش آفتابی به رنگ قهوه ای تیره می باشد و بسته به نوع تولید و نوع انگور می تواند کمی خشک باشد. خشک کردن به این روش کمی زمان بر می باشد و حدود ۱۵ تا ۲۰ روز زمان می خواهد. البته در وسط دوره خشک شدن باید این کشمش ها برگردانده شوند تا قسمت های زیرین آن نیز به خوبی خشک شود.
فقط باید حواستان باشد که انگور ها در سایه ها قرار نگیرند زیرا وقتی نور آفتاب به طور مستقیم نتابد، انگور ها شروع به کپک زدن و خراب شدن می کنند. بعد از خشک کردن این کشمش ها پاک می شوند و در بسته های مختلف توزیع می شوند.
کشمش سایه خشک یا کشمش سبز که در کاشمر تولید می شود یکی دیگر از انواع کشمش می باشد، برای تولید این محصول خوشه های چیده شده را درون سالن های سرپوشیده که آفتاب نمی گیرند خشک می کنند. خوشه های انگور را با نخ از سقف آویزان می کنند، البته دو روش دیگر وجود دارد که می شود آن ها را روی تور پهن کرد یا در بارگاه های سیمی آویزان کرد. مهم ترین چیزی که برای تولید این محصول وجود دارد جریان داشتن هوا می باشد. بنا بر هوا و دمای محیط حدود ۱۰ تا ۲۰ روز طول می کشد که کشمش ها خشک شوند.
کشمش تولید شده به این روش به کشمش کاشمر یا کشمش سبز معروف می باشد. این روش از بهترین روش های تولید کشمش است زیرا شما محصول خود را در معرض هیچ ریسکی قرار نمی دهید؛ اما معایبی نیز دارد. از معایب آن می توان به هزینه بر بودن ایجاد بارگاه و محیط مناسب برای تولید کشمش و استفاده از نیروی کار زیاد اشاره کرد. کشمش سبز به عنوان کشمش صادراتی شناخته می شود.
مورد بعدی محصول ها که به روشی متفاوت تولید می شود کشمش تیزابی می باشد، در این روش خوشه ها را مانند کشمش قهوه ای خشک می کنند؛ اما در این روش انگور ها را قبل از پهن کردن داخل یک محلول می برند؛ بنابراین اول خوشه های چیده شده انگور را داخل سبدی با اندازه سوراخ های معمول که انگور ها بیرون نریزند و آب محلول به راحتی به داخل بیاید قرار می دهند. سپس این سبد را داخل بشکه ای که پر از محلول می باشد فرو می کنند و بعد از خارج کردن آن ها را به محلی که باید خشک کنند می برند و جلوی آفتاب خشک می کنند. مزیت این روش نسبت به روش اول سریع تر بودن فرآیند خشک شدن است به طوری که در حدود ۵ تا ۸ روز کل محصولات خشم می شود.
آخرین موردی که می خواهیم روش تولید آن را بررسی کنیم کشمش طلایی می باشد، در ابتدا باید بگویم که تهیه کردن کشمش طلایی با کشمش زرد متفاوت می باشد. برای تولید کشمش زرد باید خوشه ها پس از قرار گرفتن در بارگاه مسقف به مدت چند ساعت در معرض دود سوخت سنگ گوگرد قرار بگیرند تا به صورت زرد طلایی در بیایند.
همیشه بین مردم اشتباه خاصی در مورد کشمش تیزابی وجود دارد، زیرا تیزاب و کشمش تیزابی متفاوت است اما مردم کشمش تیزابی را هم به عنوان تیزاب می شناسند. این اشتباه بین کشمش طلایی وجود دارد و عموم مردم کشمش تولید شده در معرض دود سوخت گوگرد را به عنوان کشمش تیزابی می شناسند.
مصائب کشمش کاشمر
اما تولید کشمش کاشمر به همین سادگی ها نمی باشد و دارای مشکل های زیادی می باشد، همه کاشمر را به عنوان قطب تولید کشمش صادراتی می شناسند، در این شهر استان خراسان رضوی علاوه بر تولید کردن فرش و زعفران، تولید انگور نیز مطرح است اما همیشه به خاطر ضعف های ساختاری دلال ها سود های بهتری از کشاورزان می کنند. به طوری که طبق تحقیق ها حدود یک چهارم اصل سرمایه کشاورز ها سود می کند.
البته یکی از دلیل های این ضرر ها نبود نظارت درست بر صادرات می باشد و دلیل دوم عرضه کردن این محصول به صورت فله ای و نبودن کارگاه های بسته بندی می باشد. همین موضوع باعث شده است که کشاورزان محصولات خود را به قیمت های پایینی بفروشند و سود خوبی از فروش محصولات خود به دست نیاورند.
برای سفارش کشمش میتوانید با یکی از شماره های زیر در تماس باشید
09390827049
09908848110
مهندس دانش دوست